Es el sistema per identificar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient permetrà gestionar els episodis de contaminació alta o les zones d’emissions baixes en els centres urbans.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han treballat conjuntament amb la Direcció General de Tràfic (DGT) per establir un sistema d’etiquetatge ambiental.

La missió d’aquest sistema és discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient, i esdevenir així un instrument eficaç a l’hora de gestionar, per exemple, els episodis de contaminació alta, o establir zones d’emissions baixes als centres urbans.

A Sant Just, la primea Zona de Baixes Emissions s’ubica a la zona centre, un punt on ja el trànsit estava restringuit però que ara s’aprofita aquesta mesura per a controlar-ho de forma més eficient a la vegada que s’evita que les motos ocupin i facin de barrera la zona peatonal, tal i com succeïa abans.

Aquesta mesura ha servit a més a més, per dinamitzar el comerç i la creació de 3 noves terrasses a la via pública fent que l’espai estigui molt més viu, dinàmic i integrador que abans.

Etiquetatge ambiental

  • Creació d’espais més amables on els vianants siguin els protagonistes
  • Distingeix vehicles més respectuosos amb medi ambient
  • Reduir la contaminació als centres urbans

Destaquem:

DGT - Demanar etiqueta

DG

Més informació sobre els distintius ambientals per vehicles i els pasos a seguir per demanar-ne.

+ INFO

Participa!

Entre totes i tots fem Sant Just. Participeu i si teniu qualsevol suggeriment per la millora de mobilitat en el nostre municipi, feu-nos-el arribar i l’estudiarem!

PARTICIPA