Els vehicles amb motor han esdevingut un element protagonista en el paisatge de les ciutats que han ocupat durant dècades de forma extensiva el carrer, tant en espai de circulació com d’aparcament.

No obstant això, els preocupants índexs de contaminació, la seguretat, la quantitat d’accidents amb ferits greus i la sobreocupació de l’espai públic fa que l’estratègia de mobilitat de Sant Just se centri a aconseguir una mobilitat sostenible, segura, eficient, equitativa i saludable mitjançant els desplaçaments a peu, en transport públic,en bicicleta i aposta per tal que l’ús del vehicle privat a motor només sigui per aquells desplaçaments estrictament necessaris.

A Sant Just existeix una amplia oferta d’aparcament regulat i lliure.

El cotxe i la moto:

  • Segon mode utilitzat per la mobilitat interna (el vianant és el 1er)
  • Implicats en la major part dels accidents de trànsit
  • Zones blaves per promocionar el comerç
  • Aparcament públic del Mil.lenari a preus reduïts
  • Bonificació pels vehicles més nets
  • S’ha de fomentar un ús responsable

Destaquem:

Canvi d'hàbits

Campanya de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Campanya de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per conscienciar de l’ús no responsable del vehicle privat, els problemes mediambientals i les possibles solucions.

+ INFO

Línies de treball

Aparcaments

Existeix una àmplia oferta d’aparcament de vehicles a motor al municipi. Tant soterrats com àrees d’aparcament de Zona Blava.

+ INFO

Etiquetes ambientals i ZBE

Es un sistema per identificar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient que permetrà gestionar els episodis de contaminació alta o les zones d’emissions baixes en els centres urbans.

+ INFO

Cotxe Compartit

El CARSHARING és un sistema d’ús de vehicle privat que consisteixen en el fet que múltiples usuaris fan servir de manera individual una flota col·lectiva de vehicles. El carsharing i el cotxe multiusuari suposen un estalvi en els costos respecte al vehicle privat propi.

+ INFO

Enllaços d'interés

Servei català de trànsit

Direcció general de Tànsit

Participa!

Entre totes i tots fem Sant Just. Participeu i si teniu qualsevol suggeriment per la millora de mobilitat en el nostre municipi, feu-nos-el arribar i l’estudiarem!

PARTICIPA