La bicicleta elèctrica i la bicicleta mecànica s’estan integrant cada cop més com un altre mitjà de transport en els desplaçaments quotidians.

Els seus beneficis són molts; és més saludable, ràpida i ecològica que altres mitjans de transport. També fa molt menys soroll que un cotxe o moto i és molt fàcil de conduir.

Aquests són alguns dels motius pels quals l’Ajuntament de Sant Just vol potenciar el seu ús –tant de la bicicleta tradicional com de l’elèctrica.

Actualment hi ha 36 zones amb aparcaments convencionals per a bicicletes i 2 bicibox en diferents zones del municipi. I l’objectiu és ampliar-ne els punts per facilitar al màxim que la ciutadania pugui deixar la seva bici a la via pública en les millors condicions.

Per això s’inicia una campanya per tal que el veïnat faci noves propostes d’aparcaments de bicicletes. Només cal emplenar un petit formulari amb el punt concret on es veu la necessitat d’habilitar un nou aparcament.

Tot això ha d’anar acompanyat d’una xarxa de carrils bici que permeti moure’s amb facilitat, per la qual cosa l’Ajuntament treballa coordinadament amb altres municipis per connectar els diferents carrils bici.

La bicicleta:

  • Ràpida eficient i ecològica.
  • A zones 20 i 30 gaudeix de prioritat sobre el cotxe.
  • S’han doblat els punts d’aparcament.
  • Xarxa de carril bici.
  • Bicivia connecta Sant Just amb l’exterior.

Destaquem:

Bicibox

Servei d’aparcament segur

El servei Bicibox li permet utilitzar la bicicleta particular en els seus desplaçaments per la ciutat amb la tranquil·litat de disposar d’un aparcament protegit i segur.

+ INFO

Linies de treball

Aparcaments bici

Pots sol·licitar i consultar els punts d’ancoratge de bicicletes a la via pública utilitzant el següent enllaç:

+ INFO

Nou Carril Bici Sant Just - Esplugues - BCN

El nou carril, que va des de Barcelona i pasa per Esplugues comença a la plaça Santa Magdalena (davant l’Ajuntament) i arriba fins a Sant Just, és bidireccional i ocupa part de la calçada per on abans passàven els vehicles.

+ INFO

Punt Bici

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha creat un nou espai d’aparcament i d’auto reparació de bicicletes al Parador, gratuït i disponible 24h per a totes aquelles persones que el necessitin.

+ INFO

Vehicles de mobilitat personal

La manera de moure’ns per la ciutat canvia constantment. Cada cop s’opta per nous tipus de vehicles personals més pràctics i sostenibles, que proporcionen una gran autonomia per desplaçar-nos on i quan volem. Els patinets elèctrics i altres ginys, són cada cop més presents al nostre municipi. Es per això que s’està treballant en una ordenança per regular-los.

+ INFO

Bicicleta pública

L’e-Bicibox és un sistema de bicicleta elèctrica compartida i pública, que començarà a operar a principis de l’any 2019 inicialment a 12 municipis de l’àrea metropolitana.

+ INFO

Bicibox

Bicibox és una xarxa pública d’aparcaments segurs per bicicletes privades que es troba distribuïda pels diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal que tothom pugui fer ús del servei de la forma més pràctica i segura possible.

+ INFO

Enllaços d'interés

Carrils Bici (PDF)

Guia de la Bici (PDF)

Plànol mobilitat activa (PDF)

Bicibox

Participa!

Entre totes i tots fem Sant Just. Participeu i si teniu qualsevol suggeriment per la millora de mobilitat en el nostre municipi, feu-nos-el arribar i l’estudiarem!

PARTICIPA