La mobilitat activa és aquella que es produeix gràcies a l’activitat física, utilitzant l’energia que produeix el nostre cos per tal de desplaçar-nos. Així, la mobilitat activa és la més sana i recomanable, ja que, a part de no contaminar ni fer soroll, millora la nostra salut.

A Sant Just Desvern, hem fet un plànol que anomenem “Xarxa de Mobilitat Activa“, un plànol esquemàtic on línies de colors diferents (com si fossin línies de bus) configuren una xarxa per poder moure’s per tot Sant Just, així com per moure’ns pels nostres municipis veïns. En aquest plànol s’indica la distància i el temps en minuts dels desplaçaments a peu i en bicicleta, per tal que cadascú pugui calcular, de forma aproximada, quant tardarà a moure’s a peu d’un punt a un altre.

Aquest plànol també ofereix informació del temps que es triga en arribar a les estacions de tren més properes, tant a peu com en bicicleta, així com a altres intercanviadors de transport públic.

La Xarxa de Mobilitat Activa s’aprofita, a la vegada, per a crear diferents rutes circulars de “camins saludables”, de 2, 3, 5 i 7 km.

Aquest plànol també integra informació relacionada amb els punts singulars, així com els diversos parcs i equipaments.

Descarrega el mapa aquí
Google Maps: properament

Wikiloc: properament

Si vols el mapa en paper, demana’n un exemplar a mobilitat@santjust.cat i te l’enviarem. També el pots passar a recollir per l’Ajuntament, a la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Xarxa Mobilitat Activa

  • Promoure els desplaçaments a peu
  • Informar dels temps de desplaçament
  • Inclou rutes circulars saludables
  • Nodes: punts d’intercanvi entre diferents línies

Destaquem:

Bicicleta

Mobilitat Activa

La bicicleta és un mitjà de transport actiu, ràpid, saludable i ecològic. Descobreix informació sobre la bicicleta al municipi.

+ INFO