Cada vegada hi ha més ciutats que utilitzen pintura, mobiliari urbà i altres elements provisionals per a realitzar canvis immediats als espais. Aquest tipus de mesures són el que s’anomena urbanisme tàctic i serveixen per diverses funcions: des de millorar la seguretat d’una cruïlla fins a canviar la prioritat d’un carrer segons el que convingui.

A Sant Just, s’han realitzat diverses actuacions d’urbanisme tàctic, fent passos de vianants on no n’hi havia, ampliant voreres amb pintura (fulles a terra) i posant jardineres o bancs en diversos punts.

Els motius del disseny de les cruïlles amb recrescut de voreres es poden resumir en la següent imatge:

En aquesta línia, a Sant Just s’ha començat amb actuacions en 8 cruïlles diferents del municipi i, a mesura que es desenvolupi el manteniment de la via, es van actualitzant amb el mateix criteri.

En el següent plànol es pot veure els punts on s’ha actuat amb el recrescut de vorera amb pintura. (actualitzat abril 2019)

Alguns dels exemples de les cruïlles que hem millorat amb l’abans i després de l’actuació.

Cruïlla Indústria – Dr. Flèming – Josep Padrosa

11 de setembre – Música

Tudona – Hereter

Verge del Pilar

Com podeu comprovar, les accions realitzades van a favor de millorar la seguretat dels vianants, el seu recorregut, la comoditat i l’accessibilitat.

Si teniu propostes de millora o voleu que es realitzi una actuació d’urbanisme tàctic en algun punt del municipi, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

L'urbanisme tàctic

  • Disseny dels carrers pensats per a totes les edats
  • Punt de vista inclusiu
  • Tractament de l’espai públic amb visió de gènere
  • Millora de la seguretat
  • Prioritat per a vianants i mobilitat sostenilble

Destaquem:

Pla de millora de passos

La major part dels accidents de trànsit a Sant Just es produeixen a les cruïlles i és per això que des de la regidoria s’ha impulsat un Pla de Millora dels passos de vianants.

+ INFO

Actuacions:

Cruïlles millorades

Urbanisme tàctic
Cruïlles millorades: 
Les cruïlles son els punts on es concentren la majoria dels accidents i per tant, s’han de millorar la seva visibilitat i accessibilitat al màxim. Per a fer això, es tenen en comptes els següents requisits:
  • Visibilitat del pas: creació d’aparcament per motos davant del pas de vianant
  • Distànica del pas: el pas com més curt, més segur, ja que la distància de conflicte amb els vehicles motoritzats es redueix
  • Itinerari més directe: s’intenta que els vianants tinguin l’itinerari més rectilini possible.
  • Creació de passos: allà on no hi havia passos de vianants, es proposa fer-ne de nous
  • pintura a la calçada: en el cas de Sant Just, s’ha optat per marcar-ho amb fulles al terra, perquè els vehicles motoritzats entenguin que és una zona protegida pels vianants i els vianants entenguin que tot i ser asfalt, es una zona segura per a ells.
+ INFO

Pacificació dels carrers

Urbanisme tàctic

Un altre de les eines de l’urbanisme tàctic és la utilització de mobiliari urbà per a millorar la seguretat i crear nous espais per a vianants. Un exemple d’aquest tipus a Sant Just és al carrer Bonavista, entre Monistrol i Freixes, on amb jardineres i bancs, s’ha creat una doble Zig-Zag per tal que el cotxe no tingui un itinerari recte molt llarg que invita a córrer, i s’obligui a anar a màxim 20 km/h. A més a més s’aprofita l’espai creat amb el nou Zig-Zag per a crear noves terrasses. En aquest cas se n’han creat 3, aprofitades per establiments de restauració.

Enllaços d'interés

AMB Mobilitat

Canvi d'habits

PUMUS