Cada vegada són més ciutats que utilitzen pintura, mobiliari urbà i altres elements provisionals per a realitzar canvis immediats als espais. Aquest tipus de mesures és el que s’anomena urbanisme tàctic, i serveixen per diverses opcions: des de millorar la seguretat d’una cruïlla, a canviar la prioritat d’un carrer segons el qual convingui.

A Sant Just, s’ha realitzat diverses actuacions d’urbanisme tàctic, fent passos de vianants on no hi havia, i ampliant voreres amb pintura (fulles a terra), o posant jardineres o bancs a diversos punts.

L'urbanisme tàctic

  • Millora espai públic.
  • Més comoditat.
  • Utilització de diferents recursos.

Destaquem:

Pla de millora de passos

La major part dels accidents de trànsit a Sant Just es produeixen a les cruïlles i és per això que des de la regidoria s’ha impulsat un Pla de Millora dels passos de vianants.

+ INFO

Actuacions:

Cruïlles millorades

Urbanisme tàctic
Cruïlles millorades: 
Les cruïlles son els punts on es concentren la majoria dels accidents i per tant, s’han de millorar la seva visibilitat i accessibilitat al màxim. Per a fer això, es tenen en comptes els següents requisits:
  • Visibilitat del pas: creació d’aparcament per motos davant del pas de vianant
  • Distànica del pas: el pas com més curt, més segur, ja que la distància de conflicte amb els vehicles motoritzats es redueix
  • Itinerari més directe: s’intenta que els vianants tinguin l’itinerari més rectilini possible.
  • Creació de passos: allà on no hi havia passos de vianants, es proposa fer-ne de nous
  • pintura a la calçada: en el cas de Sant Just, s’ha optat per marcar-ho amb fulles al terra, perquè els vehicles motoritzats entenguin que és una zona protegida pels vianants i els vianants entenguin que tot i ser asfalt, es una zona segura per a ells.
+ INFO

Pacificació dels carrers

Urbanisme tàctic

Un altre de les eines de l’urbanisme tàctic és la utilització de mobiliari urbà per a millorar la seguretat i crear nous espais per a vianants. Un exemple d’aquest tipus a Sant Just és al carrer Bonavista, entre Monistrol i Freixes, on amb jardineres i bancs, s’ha creat una doble Zig-Zag per tal que el cotxe no tingui un itinerari recte molt llarg que invita a córrer, i s’obligui a anar a màxim 20 km/h. A més a més s’aprofita l’espai creat amb el nou Zig-Zag per a crear noves terrasses. En aquest cas se n’han creat 3, aprofitades per establiments de restauració.

Enllaços d'interés

AMB Mobilitat

Canvi d'habits

PUMUS