La major part dels accidents de trànsit a Sant Just es produeixen a les cruïlles i és per això que s’ha impulsat un Pla de Millora dels passos de vianants (es pot consultar a santjust.cat) on s’han auditat totes les cruïlles del poble per veure si estaven ben resoltes: manca de passos de vianants, poca visibilitat, rampes d’accessibilitat…

D’aquest estudi s’extreuen diferents conclusions, algunes de bones, com que el 89% dels passos de Sant Just existents són accessibles –només cal millorar-ne l’11%-, i d’altres més negatives, com que el 26% dels passos tenen mala visibilitat. En aquest aspecte, s’ha començat a actuar per aconseguir que el 100% dels passos de vianants del municipi tinguin bona visibilitat i així fer que les cruïlles siguin més segures i, en definitiva, reduïr el nombre d’accidents i ferits a zero.

Per fer-ho possible, darrerament s’ha dut a terme la implantació progressiva de desenes d’aparcaments per a motos davant dels passos de vianants per tal de millorar-ne la visibilitat. Un exemple és el que podem veure a continuació:

També s’aprofiten aquestes intervencions per evitar que les motos aparquin a la vorera, fent que aquesta sigui totalment accessible i segura i evitant que les motos hi circulin per a buscar aparcament.

La Diputació de Barcelona ha considerat el Pla de Passos de Sant Just com una bona pràctica i ha publicat un extens article a la seva pàgina web on n’ha destacat els beneficis. Aquesta iniciativa també ha estat premiada en el Banc de Bones Pràctiques impulsada per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

L’estudi complet es pot consultar aquí.

Pla de passos de vianants

  • Millora de la seguretat a les cruïlles
  • Premi incorporat al Banc de Bones pràctiques de la Diputació de Barcelona
  • Millora de la visibilitat davant dels passos de vianants

Destaquem:

El pla de passos de l'Ajuntament, guardonat per la Diputació de Barcelona

Notícia

La Diputació de Barcelona ha guardonat l’Ajuntament de Sant Just Desvern al seu Banc de Bones Pràctiques pel seu Pla de passos de vianants.

+ INFO

Participa!

Entre totes i tots fem Sant Just. Participeu i si teniu qualsevol suggeriment per la millora de mobilitat en el nostre municipi, feu-nos-el arribar i l’estudiarem!

PARTICIPA