La major part dels accidents de trànsit a Sant Just es produeixen a les cruïlles i és per això que des de la regidoria s’ha impulsat un Pla de Millora dels passos de vianants (es pot consultar a santjust.cat) on s’han auditat totes les cruïlles del poble per veure si estaven ben resoltes: manca de passos de vianants, poca visibilitat, rampes d’accessibilitat…

D’aquest estudi s’extreuen diferents conclusions, algunes de bones, com que el 89% dels passos de Sant Just existents són accessibles –només cal millorar-ne l’11%-, i d’altres més negatives, com que el 26% dels passos tenen mala visibilitat. És en aquest aspecte, on s’ha començat a actuar de forma clara per aconseguir que el 100% dels passos de vianants del municipi tinguin bona visibilitat i així fer que les cruïlles siguin més segures i, en definitiva, baixar els accidents i els ferits a zero.

Per a fer-ho possible, darrerament s’ha dut a terme la implantació progressiva de desenes d’aparcaments per a motos davant dels passos de vianants per tal de millorar-ne la visibilitat.  Un exemple és el que podem veure a continuació,

 

També s’intenta aprofitar la intervenció per tal d’evitar que les motos aparquin a la vorera, fent que aquesta sigui totalment accessible i segura i evitant així que les motos hi circulin per a buscar aparcament.

Arrel d’aquest Pla, La diputació de Barcelona ha considerat el Pla de Passos de Sant Just com una bona pràctica i ha publicar un extens article en la seva pàgina web  i finalment ha estat premiada en el banc de pràctiques impulsada per la Fundació Pi i Sunyer amb la Federació de municipis de Catalunya.

L’estudi complert es pot consultar aqui.

Pla de passos de vianants

  • Millora de la seguretat a les cruïlles
  • Premi incorporat al Banc de Bones pràctiques de la Diputació de Barcelona
  • Millora de la visibilitat davant dels passos de vianants

Destaquem:

El pla de passos de l'Ajuntament, Guardonat per la DIBA

Notícia

La diputació de Barcelona ha guardonat a l’Ajuntament de Sant Just al seu banc de bones pràctiques pel seu pla de passos de vianants.

+ INFO

Participa!

Entre totes i tots fem Sant Just. Participeu i si teniu qualsevol suggeriment per la millora de mobilitat en el nostre municipi, feu-nos-el arribar i l’estudiarem!

PARTICIPA